08 juli 2007

De eerste indruk: Christine D'haen - Innisfree

Het venijnig gebroed is goed op dreef. Onze eerste maandelijkse rubriek Topmodelgedichten staat nog in de startblokken en we hebben al een nieuwe en zelfs wekelijkse videorubriek, nl. De eerste indruk, klaargestoomd voor u, onze trouwe blogbezoeker.

Wat is De eerste indruk? Wel, er bestaan talloze breedvoerige besprekingen van gedichtenbundels, waarbij bijna elke letter omgedraaid wordt, waarbij thema's en motieven als het ware geduivemelkt worden, maar hoe zit het nu met de eerste indruk die de potentiële koper heeft van een gedichtenbundel?

Het venijnig gebroed doet het onderzoek voor u. We stappen naar de "gewone" man en vrouw in de straat en vragen het hem/haar op de keper af. De eerste bundel van dienst is Innisfree van Christine D'haen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

CD is een heel oude zurkeltrut!

marc tiefenthal zei

Verpletterend, zo'n eerste indruk. Vooral die man die dat boek niet op zijn nachtkastje durft laten liggen was verpletterend met zijn eerste indruk. D'haen is immers zeer bijbelvast, in de zin dat haar poëzierijk niet van deze wereld is. Zelf heb ik ook een gestoorde relatie tot de werkelijkheid maar daarom verschans ik me niet in gedichten die teruggrijpen naar tijden toen er ...